E-sisseastumistestid

Lühidalt kõige olulisem:

✅ KEHTIVAD DOKUMENDID. Isikutuvastamiseks on vajalik kehtiv ID-kaart või pass. EISi keskkonda sisselogimiseks soovitame kasutada mobiil-ID, Smart-ID või ID-kaarti.
✅ ARVUTI KONTROLLIMINEKontrolli oma arvuti sobivust e-sisseastumistesti sooritamiseks võimalikult vara. Tee arvutile tarkvara värskendused kindlasti enne testide toimumispäeva, et arvuti ei teeks taaskäivitamist testi sooritamise ajal.
✅ HARJUTUSTEST. Harjutustest sisaldab samu ülesandetüüpe, mis ka e-sisseastumistest. Harjutustesti saab (ühe korra) lahendada 7.-14. aprillini EISis.
 VERIFITSEERIMINE. Isiku tuvastamine toimub kehtiva ID-kaardi või passiga. Arvuti veebikaamerale tuleb näidata dokumendi mõlemalt külge ja teha endast pilt. Kaamera peab olema arvuti küljes. Kontrolli oma kaamera tööd siin.
 TESTI SOORITAMINE. Vajalik on sooritada matemaatika, eesti keele ja loodusainete test. Iga osa lahendamiseks on 60 minutit. Erinevate osade vahel ei ole vaja uuesti verifitseerida, kui veebilehitseja lahti jätta. Test on ühesuunaline, mis tähendab, et ei saa minna tagasi eelmise ülesande juurde. Testi sooritamisel tuleb kasutada kas Google Chrome või Mozilla Firefox veebilehitsejat.

❌ Kui sul puudub kehtiv ID-kaart või pass ja/või sobiv arvuti ja/või kaamera, siis anna sellest koolile (gymnaasium@voru.edu.ee) teada hiljemalt 12. aprillil.

Pikemalt: 

Üldinfo
* Testid sooritatakse Eksamite Infosüsteemis (EIS) ja nende sooritamine toimub kodus või mõnes muus õpilase valitud kohas, kus on ligipääs internetiühendusega arvutile. Mobiiltelefon ja tahvelarvuti testide lahendamiseks ei sobi. Isikutuvastuseks on vajalik veebikaamera ning kehtiva ID-kaardi või passi olemasolu. EISi sisselogimiseks sobivad autentimisvahendid on ID-kaart, mobiil-ID, Smart-ID või HarID. Kui mingil põhjusel pole kandidaadil võimalik ID-kaarti, mobiil-ID, Smart-ID kasutada, saab vanem oma lapsele teha EISi sisselogimiseks HarID konto siin.
* Isikutuvastamisest saab täpsemalt lugeda siit.
* Testide sooritamiseks õpilase poolt valitud kohas vajalike vahendite või ka kehtiva dokumendi puudumisel tuleb õpilasel pöörduda kooli poole (gymnaasium@voru.edu.ee) hiljemalt 12. aprillil 2021. a.
* Testid sooritatakse iseseisvalt ja ilma abivahenditeta. Taskuarvuti kasutamine on lubatud.
* Sooritama peab eesti keele, matemaatika ja loodusainete testi. Testide sooritamine 16. aprillil 2021. a:
*** matemaatika kell 10:00–11:00
*** eesti keel kell 11:15–12:15
*** loodusained kell 12:30–13:30
* Sooritama peab kõik kolm testi.
* Testide vahel on vaheaeg kestvusega 15 minutit. Sel ajal ennast EISst välja logima ei pea.
* 7.-14. aprillini õpilastel on võimalus sooritada harjutustesti: https://eis.ekk.edu.ee/eis/sooritamised

Testide koostamine
* Testid (ühesuunalised ja mitmes variandis) on koostatud Tartu gümnaasiumide õpetajate poolt. Tegemist on Tartu gümnaasiumide ühiskatsete testidega. OLULINE! Kui õpilane kandideerib ka Tartu gümnaasiumisse, siis ta peab registreeruma testidele meie kooli  sisseastumise infosüsteemis JA Tartu kooli sissastumise infosüsteemis. Testid sooritatakse samal ajal ja ühe korra. Tulemused saadetakse kõikidesse koolidesse, kuhu ta on eelnevalt registreerunud ja kandideerib ning kus neid teste arvestatakse.

Testide hindamise korraldamine
* Arvuti teel parandatud teste hinnatakse 100 punkti skaalal.
* Testide tulemuste vaidlustamise soovi korral tuleb õpilaskandidaadil saata põhjendatud avaldus otse kooli (gymnaasium@voru.edu.ee) hiljemalt 3. mail 2021.a.

Erijuhtude lahendamine
* Erijuhtumid (nt kui õpilane ei saa mõjuvatel põhjustel teste sooritada) lahendab komisjon.
* Tehniliste probleemide korral testi sooritamise ajal on kandidaadil võimalik pöörduda EISi kasutajatoe poole Haridus- ja Noorteametis e-posti teel aadressil eis@harno.ee või telefoni teel 7302 135.
* Kui tehnilised probleemid on saanud takistuseks kandideerija sooritusel, tuleb kandideerijal testi sooritamise päeva jooksul teavitada kooli (gymnaasium@voru.edu.ee, 5898 5103). 
* Juhul kui õpilane ei ilmu testidele ega teavita kirjalikult (gymnaasium@voru.edu.ee) mitteilmumise põhjusest hiljemalt testide toimumise päeval kella 9.00ks, loetakse seda kandideerimisest loobumiseks.

Lisainfo ja -küsimused
* Karmo Kurvits (karmo.kurvits@voru.edu.ee, 5898 5101)

https://projektid.edu.ee/pages/viewpage.action?pageId=77891746