Võru Gümnaasiumi töötajad pälvisid maakonna tunnustuse

Eile, 25. septembril, toimus Võru maakonna haridus- ja noortevaldkonna tänusündmus, kus tunnustati jagati 13 kategoorias. Kolm tunnustust tuli ka Võru Gümnaasiumisse.

 

Kategooriad olid: elutöö tunnustus hariduses, aasta lasteaiaõpetaja, aasta klassiõpetaja, aasta klassijuhataja, aasta põhikooli aineõpetaja, aasta kutseõpetaja, aasta huvialaõpetaja, aasta tugispetsialist, aasta õppeasutuse juht, aasta haridustegu, aasta hariduse sõber, aasta noorsootöötaja, pikaajaline panus noorsootöösse.

 

Maakonna aasta õppeasutuse juhi laureaat on Võru Gümnaasiumi õppejuht Annely Hindrikson.

 

“Annely on uuendusmeelne õppejuht ning tunnustust väärib koolis sisseseatud mentorsüsteemi loomine. Annely toetab õppeprotsessi uuenduste pidevat seiret, mõtestamist ja refleksiooni. Tema jaoks on oluline tagada iga õpilase individuaalsetele vajadustele suunatud õpe. Ta avaldab julgelt ka avalikus ruumis uuenduslikke mõtteviise õppetöö kujundamisest. Ta on ka mitmesuguste töörühmade tunnustatud liige ning ka ise pidev õppija.”

 

Maakonna aasta noorsootöötaja laureaat on Võru Gümnaasiumi koolielu korraldaja Maivi Liiskmann.

 

“Maivi on tegelenud noorsootööga juba vähemalt 10 aastat. Ta on Võru noortekeskuse juhatuse liige, nüüd ka Eesti Avatud Noortekeskuste Ühenduse juhatuse liige. Ta on mentoriks Tartu Ülikooli Narva Kolledži tudengitele. Maivi panustas maakonna LÕIM projekti. Maivi hakkas eest vedama kooli kogukonna praktika tegevusi ja on teinud seoses sellega väga palju koostööd, nt Võrumaa Arenduskeskusega, loomade varjupaikadega, erinevate noortekeskustega, mitmete sotsiaalvaldkonna asutuste ja ühendustega. Koostöös kooli õppejuhiga hakkas ta välja arendama Võru piirkondlikku eripära arvestavat ja edasi andvat kooli valikkursust. Maivi on eeskujuks oma positiivsuse, heatahtlikkuse, julguse ja ettevõtlikkusega. Ta usub igasse nooresse ja soovib nende arengut päriselt toetada. ”

 

Maakonna aasta haridusteo laureaat on Võru maakonna HaridusFest 2023.

 

“Võrumaa HaridusFest oli kuid vältav haridussündmuste programm, mis kulmineerus 24. novembril 2023. aastal toimunud haridusfestivaliga, mille siht oli tuua meie inimesi õppima ja õppimise info juurde. HaridusFest oli läbi ja lõhki võrgustikupõhine koostööprojekt. Selle ettevalmistamise laua taga olid erinevates rollides mitu maakonnaüles asutust. Lisaks panustas mitukümmend organisatsiooni sisuloomesse. HaridusFesti eesmärk oli vähendada regionaalset hariduslõhet: innustada Võrumaa noori pürgima õpingutes edasi ning meelitada täiskasvanuid tagasi haridusellu.  Haridusfesti vedasid eest Võrumaa Arenduskeskus, Võrumaa Haridus- ja Tehnoloogiakeskus, Eesti Töötukassa Võrumaa osakond ning Võru Gümnaasium.”

 

Palju õnne laureaatidele ja suur kummardus tehtud töö eest!

 

Loe lisaks: https://vorumaa.ee/voru-kreutzwaldi-koolis-tunnustati-voru-maakonna-haridusvaldkonna-eeskujusid/

 

Foto: Tiina Männe